Praktijkgeschiedenis

In 1982 ging Medisch Centrum Struytse Hoeck open. Een voor die tijd modern centrum, met meerdere huisartsen onder één dak. Samen met andere zorgverleners, zoals de fysiotherapeut en de tandarts in één pand. Gericht op samenwerking. De huisartsen van het eerste uur waren de heren J.du Pon, R.Schoon, J.Dijkstra en J.P.Rosendaal. Hellevoetsluis was in die tijd een heuse bouwput. Wijk na wijk werd gebouwd. Het dorp kreeg stadse allures.

Nu, ruim dertig jaar later, is er veel veranderd. Het viertal startende huisartsen heeft afscheid genomen. Huisarts G.W. van Nunen nam de praktijk van J.Dijkstra over. Per 2015 droeg collega Rosendaal zijn praktijk over aan dokter J. van Oeveren. Huisarts H.W.J.Vermeulen is al jaren verbonden aan het centrum. In 2014 namen we afscheid van collega J.M. Toppinga.  Huisarts A.van Wolfswinkel is al weer geruime tijd praktijkhouder. Dokter H. Venes - de eerste vrouw onder de dokters - is werkzaam voor alle praktijken in het centrum.

Huisartsgeneeskunde veranderde door de jaren. Het vak verbreedde en verdiepte zich. Het takenpakket van de doktersassistente werd uitgebreid. Nieuwe disciplines deden hun entree. In onze praktijk zijn twee praktijkondersteuners actief. Zij richten zich vooral op de chronische zorg. In 2014 werd ons team uitgebreid met een POH-GGZ, een collega die psychische hulp levert. Samen spannen we ons in voor goede zorg dichtbij de patiënt!

groep buiten
Van links naar rechts: J.P. Rosendaal, J. van Oeveren, G.W. van Nunen, J.M. Toppinga,
H.W.J. Vermeulen en A.van Wolfswinkel.